Over mij  

Over mij

Mijn naam is Jim van Putten, het is mijn passie om eten te maken dat ontzettend lekker is en ook nog eens gezond voor jou en de aarde. Ik werk alleen met de allerbeste ingrediënten, 100% plantaardig en biologisch. Alle gerechten zijn ook nog eens gluten- en suikervrij en kunnen naar wens aangepast worden.

In 2014 ben ik als chef-kok gestart met Crudo, een 100% plantaardig en biologisch restaurant in het centrum van Nijmegen. Na vijfenhalve succesvolle, mooie en leerzame jaren heb ik besloten om online verder te gaan als online webshop en Leefstijlcoaching op basis van natuurlijke voeding..

Mijn specialiteit is "Living Foods", eten dat niet sterk verhit of gekookt is en optimaal voor je gezondheid en eten vrij van suiker, gluten en bewerkte voedingstoffen.

Je kunt bij mij ook terecht voor workshops in plantaardig koken, rawfood, en detoxvoeding. Nb. vanwege de grote vraag naar mijn producten en gemis aan een betaalbare ruimte staan de workshops voorlopig on hold.

Ik kan je ook coachen bij gewichts- en gezondheidsproblemen. Informeer naar de mogelijkheden!

Mijn opleidingen in Vegan/ Health-food en natuurlijke gezondheid:

  • Nieuw! Leefstijlcoach bij Sonnevelt opleidingen 2021
  • Raw-Vegan Chef & Instructor bij Living Light in California, USA 2014
  • Superfood Expert bij Sonnevelt Opleidingen 2014
  • Hippocrates Health Institute, Life transform Program 2012
  • Massagetherapie bij Holos 2006-2011

Sinds mijn jeugd ben ik bezig met gezonde voeding. Wat ik nu weet staat haaks op wat ik toen dacht. De theorieën, inzichten en kennis over voeding zijn sterk veranderd en verbeterd. Toch wordt de kwaliteit van het voedsel dat ons aangeboden wordt steeds slechter en zitten steeds meer meer mensen "slecht in hun vel" Uit eigen ervaring weet ik dat de juiste voeding helend werkt, niet alleen voor je lichaam maar ook voor je geest. Door gezonde keuzes te maken voel ik me al jaren fit en vitaal, heb een hoog levensritme en ben fervent hardloper. Hoewel ik de 60 al voorbij ben heb ik niet het gevoel dat mijn fitheid afneemt. Ik geloof dat je zoveel mogelijk moet eten zoals de natuur het je aanbiedt: onbewerkt en biologisch. Wanneer je puurder gaat eten zul je merken dat je lijf steeds meer nee gaat zeggen tegen bewerkt eten dat vol chemicaliën zit en je gezondheid langzaam afbreekt.